Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Σημαντικό, σημαντικότερο...

Με το πέρασμα των χρόνων, μέσα από τις συνθήκες που βιώνουμε καθημερινά κάποια στιγμή στη ζωή μας ξεχωρίζουμε κι επιλέγουμε τι είναι για εμάς σημαντικό και άκρως απαραίτητο.
Σαφώς και δεν θεωρούν όλοι οι άνθρωποι τα ίδια πράγματα σημαντικά και απαραίτητα. Αυτό είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό κι έχει πάντα να κάνει με τα εξωτερικά ερεθίσματα και τις καταστάσεις που ζει ο καθένας αλλά και με τον δικό του ψυχικό και συναισθηματικό κόσμο. Είναι αυτό που μας λείπει, αυτό που όταν το έχουμε μας δίνει ζωή. Μας κάνει καλύτερους ανθρώπους και ξυπνά μέσα μας την ανάγκη να δημιουργήσουμε, να θέλουμε να ζήσουμε και να ευτυχίσουμε.
Πόσα πολλά αλήθεια θα μπορούσα να γράψω γι’ αυτό το «σημαντικότερο» για μένα. Είναι το αστέρι στην κορυφή του Χριστουγεννιάτικου δένδρου. Αυτό που δίνει φως στο καθετί και μας γεμίζει δύναμη. Μια δύναμη μοναδική που μ’ αυτήν μπορούμε να παλέψουμε ενάντια σε κάθε αντιξοότητα. Μας κάνει να αναγεννιόμαστε κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή.
Και τότε, όταν έχεις πλέον συνειδητοποιήσει τι είναι το σημαντικότερο στη ζωή σου παλεύεις μ’ όλες σου της δυνάμεις για να το έχεις. Το κάνεις ευχή και προσευχή, το στέλνεις στο σύμπαν και παρακαλάς, ικετεύεις πολλές φορές, να γίνει πραγματικότητα. Διοχετεύεις όλη σου την ενέργεια σ’ αυτή την ευχή, σ’ αυτό το παρακάλι προς το σύμπαν, οπουδήποτε, σ’ όποιο Θεό πιστεύεις. Θέλεις όμως και μια βοήθεια, που δεν είναι άλλη από το να ακούσεις από ανθρώπους γύρω σου να λένε απλά… «Μακάρι!»

Οτιδήποτε άλλο σε σκοτώνει
Edit: Ναι ψυχή μου, εσύ είσαι ό,τι σημαντικότερο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου