Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Αγάπη είναι και...

"Αγάπη είναι να στοιβάζεις τον δικό σου πόνο στη μια μεριά για να έχεις χώρο να πάρεις και τον πόνο του ανθρώπου που αγαπάς"


Όταν έγραφα το πιο πάνω, είχα στο μυαλό μου δύο συγκεκριμένους ανθρώπους. Και οι δύο ξέρουν ποιοι είναι…
Αγάπη όμως δεν είναι μόνο αυτό, είναι πολλά. Αν όμως έχεις τη δυνατότητα να μείνεις όρθιος και δυνατός βράχος για τον «άλλον» τη στιγμή που εσύ είσαι ήδη θρύψαλα, τότε έχεις κι όλα τα υπόλοιπα. Εκεί ακριβώς είναι και το μεγαλείο της, στην κατάργηση του κακού, εγωκεντρικού εγώ.

Είναι κάποιοι που σίγουρα θα γελάνε μ’ αυτά που γράφω γιατί ο κανόνας (ίσως και αξίωμα για αρκετούς), λέει ότι δεν αξίζει να στενοχωριέσαι για κανέναν. Όταν αγαπάς αξίζει και παρά-αξίζει. Διαφορετικά, η αγάπη καταργείται, εξαλείφεται εντελώς και γίνεται το μεγαλύτερο ψέμα, η μεγαλύτερη απάτη που μπορεί να υπάρξει σε τούτο τον κόσμο.

4 σχόλια:

  1. Απάτη συνήθως και ενίοτε ξεφτίλα.
    Ξεφτίλα αυτού που θέλει να δηλώνει ότι έχει τη δυνατότητα να αγαπά, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει καν πλησιάσει να γνωρίζει τί είναι ή τί μπορεί να είναι αγάπη.

    Χώσε κι άλλο, σου πάει πολύ :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απάτη και ξεφτίλα για μικρούς φτηνούς ανθρώπους που αντί με μετράνε το χρυσάφι μετράνε τρύπιες πενταροδεκάρες γιατί αυτό έχουν μάθει, κι αυτό τους εξυπηρετεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αληθειες....καληνυχτα και καλο μηνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλήθειες που τις έχω μέσα μου...

    Καλό ξημέρωμα και καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή